Po spracovaní slaniny

Home  >>  Produkty  >>  Po spracovaní slaniny

Oškvarky či škvarky?Bravčové škvarky

Hrubá slanina najlepšej kvality sa nakrája z prepraviek vysype do kotla a začne sa tepelný proces tavenie. Tavenie prebieha pri teplote 170° C cca 3 hodiny. Po skončení technologickej operácie sa kotol vypne a roztavený tuk sa so škvarkami vypúšťa do mobilnej nádrže na tuk, ktorá je opatrená perforovanou nadstavbou na zachytávanie škvariek. Po naplnení sa nádrž s tukom z dôvodu vysokej teploty nechá čiastočne vychladnúť v miestnosti a nadstavba so škvarkami sa preloží na stojan, kde budú škvarky samovoľne chladnúť. Vychladnuté oškvarky sú triedené cez balia sa do obalov.

Bravčové škvarky 150 g

škvarky Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 3317,7 kJ  /  Energia 792,3 kcal

Tuky 82,60g   /   z toho nasýtené mastné kyseliny 31,38 g

Sacharidy 0,00 g   /   z toho cukry 0,00 g

Bielkoviny 15,38 g

Soľ 0,639 g