Hrubá slanina najlepšej kvality sa nakrája z prepraviek vysype do kotla a začne sa tepelný proces tavenie. Tavenie prebieha pri teplote 170° C cca 3 hodiny. Po skončení technologickej operácie sa kotol vypne a roztavený tuk sa so škvarkami vypúšťa do mobilnej nádrže na tuk, ktorá je opatrená perforovanou nadstavbou na zachytávanie škvariek. Po naplnení sa nádrž s tukom z dôvodu vysokej teploty nechá čiastočne vychladnúť v miestnosti a nadstavba so škvarkami sa preloží na stojan, kde budú škvarky samovoľne chladnúť. Vychladnuté oškvarky sú triedené cez balia sa do obalov.
Bravčové škvarky 150 g
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 3317,7 kJ / Energia 792,3 kcal
Tuky 82,60g / z toho nasýtené mastné kyseliny 31,38 g
Sacharidy 0,00 g / z toho cukry 0,00 g
Bielkoviny 15,38 g
Soľ 0,639 g