Škvarená bravčová masť
Zloženie:
99,99 % bravčová slanina
Prečo kupovať bravčovú masť Liptovec
– Vyrobená z najkvalitnejšej chrbtovej slaniny
– Vyrobená metódou tradičného-suchého zabíjačkového systému
– Jemne upražená, presne tak, ako to robili naši starí otcovia
– Krémová a vhodná na prípravu tých najchutnejších jedál
– Vyrobená na Slovensku
Zistenia vedcov o bravčovej masti:
- Konzumácia bravčovej masti nemá nič spoločné so zvyšovaním hladiny cholesterolu.
- Bravčová masť obsahuje značný podiel kyseliny olejovej, ktorá je zároveň aj základnou zložkou olivového oleja. Preto je podľa odborníkov dokonca zdravšia než rastlinné maslo, neobsahuje totiž ani transmastné kyseliny.
- Výhodou masti je, že počas dlhšej tepelnej úpravy nad 180°C, na rozdiel od rastlinných olejov, v nej nevznikajú karcinogénne látky.
- Má vyšší bod prehriatia bez zmeny kvality, a teda sa neprepáli tak rýchlo ako rastlinné oleje, preto je aj najvhodnejšia na vysmážanie jedla.
- Dá sa skladovať pomerne dlho bez pridania zbytočných chemických látok.