O masti

Home  >>  Produkty  >>  O masti

 Škvarená bravčová masť

 MasťZloženie:

99,99 % bravčová slanina

Prečo kupovať bravčovú masť Liptovec

– Vyrobená z najkvalitnejšej chrbtovej slaniny

– Vyrobená metódou tradičného-suchého zabíjačkového systému

– Jemne upražená, presne tak, ako to robili naši starí otcovia

– Krémová a vhodná na prípravu tých najchutnejších jedál

– Vyrobená na Slovensku

Zistenia vedcov o bravčovej masti:

  • Konzumácia bravčovej masti nemá nič spoločné so zvyšovaním hladiny cholesterolu.
  • Bravčová masť obsahuje značný podiel kyseliny olejovej, ktorá je zároveň aj základnou zložkou olivového oleja. Preto je podľa odborníkov dokonca zdravšia než rastlinné maslo, neobsahuje totiž ani transmastné kyseliny.
  • Výhodou masti je, že počas dlhšej tepelnej úpravy nad 180°C, na rozdiel od rastlinných olejov, v nej nevznikajú karcinogénne látky.
  • Má vyšší bod prehriatia bez zmeny kvality, a teda sa neprepáli tak rýchlo ako rastlinné oleje, preto je aj najvhodnejšia na vysmážanie jedla.
  • Dá sa skladovať pomerne dlho bez pridania zbytočných chemických látok.